0113-750711 info@minihurenzeeland.nl

Met een mini toeren langs de Ooster- en Westerschelde

Datum: 09-05-2023

Ben je klaar voor een roadtrip door Zeeland? Huur een Classic Mini Cooper en kom toeren langs de oevers van de Ooster- en Westerschelde. Geniet van de vergezichten over het water, ontdek de kleinste landweggetjes onderaan de dijken, doorkruis de vlakke polders en vergeet vooral niet om regelmatig te stoppen voor een portie kibbeling, Zeeuwse mosselen of de unieke smaak van Oosterscheldekreeft. Deze roadtrip is er één om nooit meer te vergeten.

De mooiste plekken ontdek je pas als je de snelweg durft te verlaten. Verken Zeeland via de kleine weggetjes. Start bij Mini Huren Zeeland in Yerseke, want dan wordt het éxtra leuk! Daar kun je namelijk klassieke Mini Coopers huren. Uniek! Door de autoramen zie je dijken, duinen en water. De prachtige Zeeuwse natuur trekt aan je voorbij. Zeeland heeft zoveel mooie overkanten om te ontdekken!

Roadtrip langs de Oosterschelde

Een fantastische route leidt je rondom de Oosterschelde. Weet je dat Nationaal Park Oosterschelde het grootste en natste Nationaal Park van Nederland is, het kloppend hart van Zeeland? Ramen open, wind door de haren en gáán. Start je roadtrip in Yerseke bij Mini Huren Zeeland. Daar krijg je vanzelfsprekend eerst een korte instructie om met een klassieke Mini Cooper te toeren. Draai daarna in westelijke richting naar Wemeldinge, Kattendijk en Wilhelminadorp. Daar steek je bij Katseveer over naar Noord-Beveland en neem je de Zeelandbrug naar Zierikzee. Deze vijf kilometer lange brug is een icoon voor Zeeland. Adembenemend is het uitzicht over de Oosterschelde. Bij de opening in 1965 was dit de langste brug van Europa. Nu is dat niet meer zo, maar wél is de Zeelandbrug inmiddels een officieel Rijksmonument.

Toeren van Schouwen-Duiveland naar Noord-Beveland

Vanaf Zierikzee rijd je in westelijke richting naar Westenschouwen. Daarvoor kies je de N59. Natuurlijk kun je af en toe een weg naar links inslaan, zodat je dichter langs de Oosterschelde rijdt. Her en der vind je leuke restaurantjes voor een stop aan het water. Ook een mooi moment om even te pauzeren is natuurgebied De Schelphoek. In Westenschouwen draai je de Oosterscheldekering op: een prachtig bouwwerk dat de Zeeuwen beschermt tegen het water. Wil je daar meer over weten? Plan dan een bezoek aan Delta Park Neeltje Jans . Vanaf de Oosterscheldekering arriveer je op Noord-Beveland. Natuurlijk kun je over de Veerse Gatdam afbuigen naar Walcheren, maar je kunt ook richting Goes gaan en van daaruit terugkeren naar Yerseke.

Uitkijkpunt_westerschelde

Verken de Westerschelde

Natuurlijk kun je ook de Westerschelde verkennen. Waar de Oosterschelde het domein is voor vissers, zeilers en zeehonden, is de Westerschelde vooral een belangrijke vaarroute voor de havens van Terneuzen, Gent en Antwerpen. Grote containerschepen passeren hier regelmatig, voorzichtig manoeuvrerend door de vaargeulen. Vanuit Yerseke stuur je je Mini Cooper het best richting Waarde, Baarland en Ellewoutsdijk. Vergeet niet om onderweg af en toe te stoppen en te genieten van de prachtige omgeving. Overal zijn leuke restaurants waar je gastvrij wordt ontvangen. Wil je ook de overkant van de Westerschelde verkennen? Ga dan met je Mini Cooper door de Westerscheldetunnel. In Zeeuws-Vlaanderen kun je richting Breskens toeren of juist de dijk richting het Verdronken Land van Saeftinge volgen.

Elke Scheldedijk is mooi

Als je met je een klassieke Mini Cooper toert, zul je ontdekken wat elke Zeeuw als weet: dat elke Scheldedijk je een uniek uitzicht biedt. Het wakkert bovendien het verlangen aan om steeds nieuwe horizonten te verkennen. Huur dus eens een Mini Cooper en ontdek Zeeland vanaf de waterkant van de Ooster- en Westerschelde.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@minihurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Mini Huren Zeeland
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Mini Huren Zeeland | Met een mini toeren langs de Ooster- en Westerschelde | Realisatie: Steketee Online